Răspuns :
xy+xz=x(y+z)=(v3-2)(2+v3)|²(ridicam tot la a doua)
(v3-2)²×(2+v3)²=(3-4)×(4+3)=-1×7=-7
Răspuns:
[tex]\boldsymbol {\red{-1}}[/tex]
Explicație pas cu pas:
Dăm factor comun și înlocuim:
[tex]xy + xz = x(y + z) = ( \sqrt{3} - 2)(2 + \sqrt{3} ) = ( \sqrt{3} - 2)(\sqrt{3} + 2) = {( \sqrt{3} )}^{2} - {2}^{2} = 3 - 4 = \bf - 1[/tex]
Am folosit formula de calcul prescurtat:
(a + b)(a - b) = a² - b²
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.