👤

daca a×b=126 și c×a=84 aflați a×(b+c):3 și a×(b-c):3
redede va rog !​


Răspuns :

Răspuns:

Înmulțirea este comutativă:

[tex]a \times c = c \times a = 84[/tex]

Utilizăm proprietatea distributivității:

a×(b+c):3 = (a×b + a×c):3 = (126 + 84):3 = 210:3 = 70

a×(b-c):3 = (a×b - a×c):3 = (126 - 84):3 = 42:3 = 14

Răspuns:

70,14

Explicație pas cu pas:

  • Folosim ecuația a×b=126 pentru a determina valoarea lui a.
  • Putem scrie ecuația în funcție de "a"=> a = 126 / b(am împărțit relația la "b")
  • Apoi, vom folosi ecuația c×a=84 pentru a găsi valoarea lui "c".
  • ‼️Substituim expresia pentru "a" din ecuația precedentă în această ecuație: c × (126 / b) = 84.
  • Rezolvăm pentru "c"=> c = (84 * b) / 126(am împărțit relația la (126/b)).
  • Acum, înlocuim valorile lui "a" și "c" în expresiile date<=>a × (b + c) / 3 și a × (b - c) / 3.
  • Simplificăm aceste expresii folosind valorile găsite pentru "a" și "c".

  • Pentru a×(b+c)/3=>a × (b + c) / 3 = (126 / b) × (b + (84 * b) / 126) / 3 = (126 / b) × (b + 84b / 126) / 3 = (126 / b) × (b + b / 1.5) / 3 = (126 / b) × (b + 2b / 3) / 3 = (126 / b) × ((3b + 2b) / 3) / 3 = (126 / b) × (5b / 3) / 3 = (126 / b) × (5b / 9) = 630 / 9 = 70.
  • Deci, a×(b+c)/3 = 70.
  • Pentru a×(b-c)/3=>a × (b - c) / 3 = (126 / b) × (b - (84 * b) / 126) / 3 = (126 / b) × (b - 84b / 126) / 3 = (126 / b) × (b - b / 1.5) / 3 = (126 / b) × (b - 2b / 3) / 3 = (126 / b) × ((3b - 2b) / 3) / 3 = (126 / b) × (b / 3) / 3 = (126 / b) × (b / 9) = 126 / 9 = 14.
  • Deci, a×(b-c)/3 = 14.

Deci, rezultatele sunt 70 și 14, respectiv.

SPOR LA ÎNVĂȚAT!

anna