Răspuns :
Răspuns:
[tex]\boldsymbol {\red{S = \{(-2; -2)\}}}[/tex]
Metoda substituției
[tex]\begin{cases} -x + 5y = -8 \\ 3 x- 2 y = -2 \end{cases}\Rightarrow \begin{cases} x = 5y + 8 \\ 3(5y + 8)- 2 y = -2 \end{cases}[/tex]
3(5y + 8) - 2y = -2
15y + 24 - 2y = -2
13y = -2 - 24
13y = -26
y = -2
x = 5(-2) + 8
x = -10 + 8
x = -2
Soluția sistemului este:
S = {(-2; -2)}
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.