Răspuns :
Răspuns:
1) Elementele orizontului apropiat includ obiectele sau caracteristicile geografice care sunt vizibile în proximitatea imediată a unui observator, cum ar fi casele, copacii, drumurile, dealurile etc.
2) Hărțile sunt folosite pentru a reprezenta informații geografice, cum ar fi caracteristicile terenului, așezările umane, râurile, granițele și multe altele. Ele ajută la navigare, planificare urbană, agricultură, cercetare științifică și multe alte scopuri.
3) Republica Moldova are ca vecine Ucraina la nord, est și sud, și România la vest.
4) Formele de relief caracteristice Republicii Moldova includ dealuri, câmpii și râuri.
5) Apele sunt extrem de importante pentru Republica Moldova din mai multe motive. Ele sunt vitale pentru agricultură, fiind folosite pentru irigare. De asemenea, râurile și lacurile oferă habitat pentru diverse specii de plante și animale. În plus, apa este importantă și pentru producția de energie hidroelectrică. De asemenea, apele pot fi utilizate în scopuri recreative și turistice, contribuind la dezvoltarea economică a țării.
6) Trebuie să economisim resursele naturale pentru a le păstra pentru generațiile viitoare și pentru a menține echilibrul ecologic al planetei. De asemenea, economisirea resurselor poate contribui la reducerea poluării și a impactului negativ asupra mediului înconjurător. Prin adoptarea practicilor durabile și a utilizării eficiente a resurselor, putem contribui la protejarea mediului și la asigurarea unui viitor durabil pentru toți.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Biologie. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.