2. Se consideră expresia E(x) = x- 1+- √18 x²+3x√2+4 , unde xe R\{-2√2,-√2, 2√2}. x-2√2 x²-8 a) Arată că x²+3x√2+4=(x+√2)(x+2√2), pentru orice număr real x. b) Demonstrează că E(x) = x-1, pentru orice x = R\{-2√2,-√2, 2√2}.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.