Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
4-2x=6
2x=4-6=-2
x=-1
x+3-2x+5=6x-6-9
x-2x-6x=-6-9-5-3
-7x=-23 *(-1)
7x=23
x=23/7
Răspuns:
A. x = -1
B. ecuația x + 3-(2x-5) = 6(x-1) - 9 nu are ca soluție un număr întreg.
Explicație pas cu pas:
A.
4 - 2x = 6
-2x = 6 - 4
-2x = 2
x = 2:(-2)
x = -1
B.
x + 3-(2x-5) = 6(x-1) - 9
x + 3 - 2x + 5 = 6x - 6 - 9
-x + 8 = 6x - 15
-x -6x = - 8 - 15
-7x = - 23
x = 23:7 => ecuația nu are ca soluție un număr întreg.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.