1. Indică sensul din text al secvenței nu-i de mirare.
2. Menționează în ce zi a săptămânii este scrisă această scrisoare, utilizând informațiile din text
3. Precizează în ce oraş se află Doti în momentul în care primeşte această scrisoare, justificând secvență semnificativă din textul dat.
4. Explică motivul stării de fericire pe care o trăieşte autorul în momentul scrierii textului.
5. Prezintă, în 30-50 de cuvinte, portretul lui Doti, aşa cum se desprinde din acest fragment.
B. Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă scrisoril sau nu profunzimea unor sentimente, folosind atât informații din fragmentul extras din de Radu Stanca, cât şi la experiența personală sau culturală. În redactarea textului, vei avea în vedere următoarele repere: - formularea unei opinii faţă de problematica pusă în discuție, enunțarea şi dezvoltarea cores argumente adecvate opiniei şi formularea unei concluzii pertinente; - utilizarea corectă a conectorilor în argumentare, respectarea normelor limbii literare (norm ortografie şi de punctuație), așezarea în pagină, lizibilitatea, respectarea precizării privin Cuvinte
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.