Răspuns :
Răspuns:
[tex]\boldsymbol{ \red{ }}[/tex][tex]\boldsymbol{ \red{ -\dfrac{35}{4} }}[/tex]
Explicație pas cu pas:
х² + х + с = 0
Din Relațiile lui Viete
S = х₁ + х₂ = -1
P = х₁ · х₂ = c
Astfel:
х₁ + х₂ = -1
х₁ - х₂ = 6
Adunăm:
2х₁ = 5 ⇒ х₁ = 5/2
х₂ = -1 - х₁ = -1 - 5/2 = - 7/2
c = х₁ · х₂ = 5/2 · (-7/2) = -35/4
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.