Răspuns :
Răspuns:
Înlocuim x cu valorile indicate:
a) (-2)² - 3m(-2) + m² + 1 = 0
4 +6m + m² + 1 = 0
m² + 6m + 5 = 0
m² + m + 5m + 5 = 0
m(m + 1) + 5(m + 1) = 0
(m + 1)(m + 5) = 0
[tex]\boldsymbol {\red{m = -1, m = -5}}[/tex]
b) (-5)² + 4m(-5) + 2m² + 17 = 0
25 - 20m + 2m² + 17 = 0
2m² - 20m + 42 = 0
m² - 10m + 21 = 0
m² - 3m - 7m + 21 = 0
m(m - 3) - 7(m - 3) = 0
(m - 3)(m - 7) = 0
[tex]\boldsymbol {\red{m = 3, m = 7}}[/tex]
c) 35 + 2m - m² = 0
m² - 2m - 35 = 0
m² + 5m - 7m - 35 = 0
m(m + 5) - 7(m + 5) = 0
(m + 5)(m - 7) = 0
[tex]\boldsymbol {\red{m = -5, m = 7}}[/tex]
[tex]\it a)\ \ x=-2 \Rightarrow (-2)^2-3m\cdot(-2)+m^2+1=0 \Rightarrow m^2+6m+5=0 \Rightarrow \\ \\ \Rightarrow m^2+5m+m+5=0 \Rightarrow m(m+5)+(m+5)=0 \Rightarrow \\ \\ \Rightarrow (m+5)(m+1)=0 \Rightarrow m\in\{-5,\ -1\}[/tex]
[tex]\it c)\ \ x=1 \Rightarrow 35+2m-m^2=0 \Rightarrow -m^2+2m+35=0\bigg|_{\cdot(-1) }\Rightarrow \\ \\ \Rightarrow m^2-2m-35=0 \Rightarrow m^2-2m+1-36=0 \Rightarrow (m-1)^2-6^2=0 \Rightarrow \\ \\ \Rightarrow (m-1-6)(m-1+6)=0 \Rightarrow (m-7)(m+5)=0 \Rightarrow m\in\{-5,\ 7\}[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.