Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a)
E(x) = x² - 2x + 1 + x² + 4x + 4 + 2*(9 - x²)
= 2x² + 2x + 5 + 18 - 2x²
= 2x + 23
b)
E(√8) - E(√2) = E(√18) - E(√8)
E(√8) = 2√8 + 23 = 4√2 + 23
E(√2) = 2√2 + 23
E(√18) = 2√18 + 23 = 6√2 + 23
4√2 + 23 - 2√2 - 23 = 6√2 + 23 - 4√2 - 23
2√2 = 2√2 adevărat
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.