Răspuns :
Răspuns:
[tex]AB = \sqrt{(x_{B} - x_{A})^{2} + (y_{B} - y_{A})^{2}}[/tex]
[tex]AB = \sqrt{(-3-3)^2 + (-1-2)^2} = \sqrt{6^2 + 3^2} = \sqrt{45} = 3\sqrt{5}[/tex]
[tex]BC = \sqrt{(x_{C} - x_{B})^{2} + (y_{C} - y_{B})^{2}}[/tex]
[tex]BC = \sqrt{(2-(-3))^2 + (0-(-1))^2} = \sqrt{5^2 + 1^2} = \sqrt{26}[/tex]
[tex]CD = \sqrt{(x_{D} - x_{C})^{2} + (y_{D} - y_{C})^{2}}[/tex]
[tex]CD = \sqrt{(0-2)^2 + (-3-0)^2} = \sqrt{2^2 + 3^2} = \sqrt{13}[/tex]
[tex]\begin{cases}x_M = \dfrac{3 + (-3)}{2} = 0\\ \\y_M = \dfrac{2 + (-1)}{2} = \dfrac{1}{2}\end{cases} \Rightarrow M \bigg(0;\dfrac{1}{2}\bigg)[/tex]
Formula:
[tex]\boxed{\boldsymbol{M(x_{M}, y_{M}): \ \ x_{M} = \dfrac{x_{A} + x_{B}}{2} ; \ \ y_{M} = \dfrac{y_{A} + y_{B}}{2} }}[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.