Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
f(x)= ax+b
a) A(1,0) şi B(0,1)
A(1 ; 0) ∈ Gf <=> f(1) = 0 =>
a+b = 0
B(0,1) ∈ Gf <=> f(0) = 1 =>
b = 1 => a = -b = -1 => f(x) = -x+1
--------------------------------------------
b) A(-1,-3) şi B (2,3)
A(-1 ; -3) ∈ Gf <=> f(-1) = -3 =>
-a+b = -3
B(2 ; 3) ∈ Gf <=> f(2) = 3 =>
2a+b = 3
a-b = 3
======
3a = 6 => a = 2 => b = a+3 => b = 5
f(x) = 2x+5
--------------------------------------------
c) A(√2,4) şi B(0,3)
A(√2 ; 4) ∈ Gf <=> f(√2) =4 =>
a√2 +b = 4
B(0,3) ∈ Gf <=> f(0) = 3 =>
b = 3 => a = (4-b)/√2 = √2/2
f(x) = √2x/2 + 3
--------------------------------------------
d) A(√2,2) şi B(√3,√6)
A(√2 ; 2) ∈ Gf <=> f(√2) =2 =>
a√2+b = 2
B(√3,√6) ∈ Gf <=> f(√3) = √6
a√3+b = √6
-a√2-b = -2
==========
a(√3-√2) = √6-2 =>
a = (√6-2)/(√3-√2) = (√6-2)(√3+√2) = 3√2-2√3+2√3-2√2 = √2
b = √6-a√3 = 0 =>
f(x) = x√2
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.