Răspuns:
Să notăm numărul la care te-ai gândit inițial cu \( x \). Conform instrucțiunilor tale, avem următoarele operații:
1. Adunarea cu 3: \( x + 3 \)
2. Înmulțirea rezultatului cu 4: \( 4(x + 3) \)
3. Scăderea a 2 din noul rezultat: \( 4(x + 3) - 2 \)
4. Împărțirea diferenței obținute la 6: \( \frac{4(x + 3) - 2}{6} \)
Știm că rezultatul final este chiar numărul la care te-ai gândit inițial, deci avem ecuația:
\[ \frac{4(x + 3) - 2}{6} = x \]
Pentru a rezolva ecuația, vom înmulți ambele părți cu 6 pentru a elimina fracția:
\[ 4(x + 3) - 2 = 6x \]
Deschidem parantezele și rezolvăm pentru \( x \):
\[ 4x + 12 - 2 = 6x \]
\[ 4x + 10 = 6x \]
\[ 10 = 2x \]
\[ x = 5 \]
Deci, numărul la care te-ai gândit inițial este 5.