Răspuns :
Pentru a afla 75% din expresia dată, trebuie să calculăm întâi valoarea expresiei, iar apoi să înmulțim rezultatul cu 0.75.
Expresia dată este:
\[ a = \left(2 - \frac{8}{3} \times \frac{3}{2}\right) \times 2 \]
Putem simplifica mai întâi termenii din paranteză:
\[ 2 - \frac{8}{3} \times \frac{3}{2} = 2 - 4 = -2 \]
Acum putem înlocui această valoare în expresie:
\[ a = (-2) \times 2 = -4 \]
Pentru a afla 75% din această valoare, înmulțim -4 cu 0.75:
\[ 75\% \text{ din } -4 = -4 \times 0.75 = -3 \]
Deci, 75% din expresia dată este -3.
Expresia dată este:
\[ a = \left(2 - \frac{8}{3} \times \frac{3}{2}\right) \times 2 \]
Putem simplifica mai întâi termenii din paranteză:
\[ 2 - \frac{8}{3} \times \frac{3}{2} = 2 - 4 = -2 \]
Acum putem înlocui această valoare în expresie:
\[ a = (-2) \times 2 = -4 \]
Pentru a afla 75% din această valoare, înmulțim -4 cu 0.75:
\[ 75\% \text{ din } -4 = -4 \times 0.75 = -3 \]
Deci, 75% din expresia dată este -3.
Răspuns:
Pentru a afla 75% din valoarea lui \( a \), trebuie să calculăm mai întâi expresia lui \( a \), apoi să calculăm 75% din acest rezultat.
Expresia lui \( a \) este:
\[ a = \left(2 - \left(\frac{8}{3} \times \frac{3}{2}\right)\right) \times 2 \]
Vom calcula valoarea expresiei lui \( a \), apoi vom calcula 75% din \( a \).Valoarea lui \( a \) este de -4.
75% din \( a \) este de -3.
Prin urmare, 75% din valoarea lui \( a \) este -3.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.