Răspuns :
Răspuns:
[tex]\boldsymbol{ \red{ 13 }}[/tex]
Explicație pas cu pas:
① 3a + 2b + 3c = 27
② 2a + b + 2c = 14
Din ① scădem ②:
(3a-2a) + (2b-b) + (3c-2c) = 27 - 14
③ a + b + c = 13
Înmulțim relația ③ cu 2
④ 2a + 2b + 2c = 26
Din ④ scădem ②
(2a-2a) + (2b-b) + (2c-2c) = 26 - 14
⑤ b = 12
Din ③ scădem ⑤
a + b + c - b = 13 - 12
a + c = 1
Numerele sunt naturale, deci a = 0 și b = 1 sau a = 1 și b = 0
Atunci produsul a × b × c = 0
(dacă unul din factorii produsului este 0, atunci produsul este 0)
Expresia este:
a + b + c - a × b × c = 13 - 0 = 13
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.