Izolarea Australiei de alte continente de-a lungul timpului geologic a determinat dezvoltarea unei lumi organice cu totul specifice. Vegetaţia Australiei este relativ săracă ca număr de specii, dar majoritatea lor (75%) sunt endemice. Ele nu sunt cunoscute pe alte continente sau sunt dispărute în alte zone ale Terrei. Toate zonele naturale ale Australiei sunt dominate de specii endemice de eucalipt. Se cunosc peste 600 de specii de eucalipt, de la cei mai viguroși arbori, cu înălțimea de până la 150 m, care cresc în pădurile variabil umede veşnic verzi, până la arbuşti scunzi, cu înălțimea de 1 m, care cresc în deşerturi.Este specifică și lumea animală a Australiei, fiind alcătuită în proporţie de 95% din specii endemice. Aici sunt răspândite specii de mamifere marsupiale (159 de specii) și animale relicte (specii care s-au păstrat din trecutul îndepărtat). Numai cangurii numără peste 50 de specii, de la cangurul cenușiu, cu înălțimea de 2 m (fig. 145), până la cangurul şobolan roşu (35 cm). Ornitorincul (fig. 146) și echidna sunt animale relicte, ele depun ouă ca reptilele, iar puii îi hrănesc cu lapte ca și mamiferele.Este variată lumea reptilelor, fiind reprezentată de un număr mare de specii de şerpi
(140 de specii, dintre care 20 - veninoşi) și șopârle.
În Australia se înregistrează peste 650 specii de păsări, dintre care 75% sunt endemice. Cele mai reprezentative sunt struțul emu, pasărea-liră, pasărea paradisului (fig. 147), cazu- arul, diverse specii de papagali. Referat la tema dată vărog frumos!!!!
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Geografie. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.