👤

3. Lucraţi în perechi. Citiți fiecare dintre situațiile de mai jos şi discutaţi despre modul în care ar trebui procedat. Prezentaţi ideile tuturor colegilor şi notaţi, pe caiete, solu- țiile pe care le considerați mai potrivite. • În autobuz, observi că doi dintre prietenii tăi vorbesc foarte tare şi fac glume pe seama persoanelor din jur. • în clasă, un băiat demonstrează noile figuri învăţate la cursul de karate, lovindu-i pe ceilalţi colegi. • La teatru, două persoane mănâncă floricele în timpul spectacolului. • În parc, doi copii se leagănă pe ramurile unui copac.



Dau coroana!!!!!​


Răspuns :

Răspuns:

1. În autobuz, ar fi potrivit să îți abordezi prietenii în mod discret și să le explici că comportamentul lor este deranjant pentru ceilalți pasageri. Poți sugera să vorbească mai încet și să evite glumele care ar putea deranja pe cineva. Dacă această abordare nu funcționează, poți apela la șoferul autobuzului pentru a interveni.

2. În clasă, este important să îți îndrumi colegul către un comportament mai adecvat. Poți să îi sugerezi să își demonstreze abilitățile de karate într-un spațiu adecvat, cum ar fi o sală de sport sau o zonă exterioară, pentru a evita accidentele și pentru a nu deranja ceilalți colegi.

3. La teatru, poți să îi atenționezi pe cei doi că mâncatul în timpul spectacolului poate deranja restul publicului și poate distrage atenția de la piesă. Poți să le sugerezi să aștepte până la pauză pentru a mânca floricelele sau să încerce să fie mai discrete.

4. În parc, dacă copiii se leagănă pe ramurile unui copac și nu pun în pericol integritatea copacului sau a altor persoane, nu este nevoie să intervii. Dacă există un risc de accidentare sau dacă este interzisă urcarea în copaci, poți să le explici copiilor că este periculos și să îi îndrumi către alte activități sigure în parc.