Răspuns :
Răspuns:
(a) 3(x-2)² = 2x + 4
3(x-2)(x-2) = 3x² - 12x + 12
3x² - 12x + 12 = 2x + 4
3x² - 14x + 8 = 0
x1 = 4, x2 = 2/3
(c) (3x+4) - (x-5)² = -9
3x + 4 - x² + 10x - 25 = -9
-x² + 11x - 21 = -9
-x² + 11x - 12 = 0
x = (-11 ± √73) / -2
(d) (3x-2)(x+6) = -9
3x² + 16x - 12 = -9
3x² + 16x - 3 = 0
x = (-16 ± √292) / 6
(e) Habar nu am ce ai scris acolo vtm.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.