Răspuns :
[tex]\it r=a_2-a_1=7-3=4\ \ (\ ra\c{\it t}ia\ \ progresiei\ )\\ \\ a_7=a_1+6r=3+6\cdot4=27[/tex]
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
an = a1 + (n - 1)*r
a2 = a1 + (2 - 1)*r
7 = 3 + r
r = 7 - 3 = 4
a7 = a1 + (7 - 1)*r
a7 = 3 + 6*4 = 3 + 24 = 27
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.