Răspuns :
Răspuns:
a) x + 1 < -2 ⇒ x < -2 - 1 ⇒ [tex]x < -3[/tex]
⇒ A = {..., -5, -4, -3}
b) 2x + 6 > - 4 ⇒ 2x > -4 - 6 ⇒ 2x > -10 ⇒ x > -10 : 2 ⇒ x > -5
⇒ B = { -4, -3, -2, ...}
c) x - 3 < +1 ⇒ x < 1 + 3 ⇒ x < 4
⇒ C = {... 0, 1, 2, 3}
d) 7 - x ≤ 5 ⇒ -x ≤ 5 - 7 ⇒ -x ≤ -2 ⇒ x ≥ -2 : (-1) ⇒ x ≥ 2
⇒ D = {2, 3, 4, ...}
e) -2x + 1 > -3 ⇒ -2x > -3 -1 ⇒ -2x > -4 ⇒ x < -4 : (-2) ⇒ x < 2
⇒ E = {..., -2, -1, 1}
f) x · 3 < 9 ⇒ x < 9 : 3 ⇒ x < 3
⇒ F = {..., -1, 1, 2}
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.