👤

Consolidare 2. Citeşte cu atenție textul care urmează, apoi rezolvă cerințele: Astăzi, oamenii se pare că nu mai au răbdare și timp să mai privească o emisiune sau un film de la un capat la altul. Zappează. Văd de aici o bucată, din altă parte altceva. La această presiune a alegerii continue îi împinge si numărul mare de canale. În urmă cu zece ani, puțini aveau antene parabolice și puteau să vadă programe prin satelit. Acum, televiziunea prin cablu a ajuns în orice cătun şi, în plus, există foarte multe posturi în limba română sau subtitrate. De multe ori, oamenii nu mai dau drumul la televizor să vadă ceva anume, ci dintr-un fel de automatism. Când ajung seara acasă, televizorul este aprins pentru ştiri şi rămâne apoi așa până noaptea târziu, indiferent dacă se mai uită sau nu cineva la el. Mai mult, televizorul începe să fie detronat, încet-încet, de calculator. La începutul anilor '90, televizorul a sub- minat cinematograful, acum el este subminat la rândul lui de internet, de chat sau de filmele văzute pe calculator, discuri piratate sau preluate de pe rețelele de cartier. Din ce în ce mai mulți tineri preferă să-şi petreacă de pe timpul în fața monitorului, decât să se uite la televizor. Dacă înainte ecranul televizorului socializa și oamenii se străngeau să vadă seriale împreună, astăzi există tot mai multe case în care fiecare membru al familiei are televizorul lui propriu. Acum, cel mult, oamenii socializează de la distanță, prin telefon, când se anunţă unul pe altul că "se dă" nu știu ce. Cum numărul aparatelor a crescut si, pe de altă parte, interesul pentru anumite seriale şi emisiuni a scăzut, şi telecomanda a încetat să mai joace rolul de sceptru, de obiect al puterii (care, în mod surprinzător, stătea înainte mai mult în mâna femeii şi nu la "bărbatul casei"). Şi, oricum, televizorul încetează să mai fie un motiv de dispută în familie. Desigur, televizorul nu și-a pierdut încă aura lui și este în continuare un pol important în geografia unei familii, dar sunt semne că el începe să fie din ce în ce mai mult perceput ca un banal obiect casnic. Ceea ce şi este. (Cezar Paul Bădescu, Televizorul coborât de pe soclu, fragment preluat din textul apărut în Dilema Veche, nt. 61)
a) Completează spațiile punctate, identificând în textul scris de Cezar Paul Bădescu ideile corespunzătoare părților argumentării:
Ipoteza
.....................
Argumente
.....................
Exemple
....................
Concluzia
...................

îmi trebuie cat mai repede posibil. Multumesc din suflettt!!


Răspuns :

Răspuns:

eu am fost in program nu se aude acelasi sunet de calitate superioara la super bingo Metropolis nu ii contu tau este gol de la atat alb negru de la un text de mici dimensiuni aspiratoare aparate foto digitale de ce nu se poate de ce scrie pe o sa fie la un cont de email este gol de pe dis de la atat de ce zici ca nu se aude acelasi sunet de calitate superioara la super bingo nu ii mai tii de ce nu mai ai nevoie doar eu vad ce nu a STIU de la un moment de infarct la un text ca nu ii mai tii de mana pentru interzicerea bunătății nu ii contu nu ii contu tau de ce zici ca is bun cu bonetă de lege privind vânzarea de lege privind aprobarea bugetului asigurărilor cu tine în localitatea Sibiu județul în localitatea Sibiu Str Stefan Stan de nerecunoscut chiar nu ii contu tau de ce zici de un text de lege privind amnistierea manifestanților din România și Republica dominicana punta cana la fel și chip al

Răspuns:

Ipoteza: Oamenii au început să se schimbe în privința obiceiurilor de vizionare a televiziunii, preferând alte mijloace de divertisment și informare.

Argumente: Schimbarea obiceiurilor de vizionare a televiziunii este influențată de accesibilitatea crescută la diverse mijloace de divertisment, cum ar fi televiziunea prin cablu, internetul și filmele văzute pe calculator.

Exemple:

1.Antenele parabolice și televiziunea prin cablu au devenit tot mai comune, oferind oamenilor o varietate mai mare de programe.

2.Preferința tinerilor pentru petrecerea timpului în fața monitorului în detrimentul televizorului.

Concluzia: Televizorul a început să piardă din popularitate și să fie înlocuit treptat de alte mijloace de divertisment, cum ar fi internetul și calculatorul. Totodată, modul în care oamenii interacționează cu televizorul s-a schimbat, acesta devenind tot mai mult un obiect casnic obișnuit și mai puțin un centru al vieții de familie sau al socializării.

Explicație:

Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.


Wix Learning: Alte intrebari