Răspuns :
Răspuns:
- x = -10
Explicație pas cu pas:
2(x-1)+3x=6x+12
2x + 2 + 3x = 6x + 12
5x + 2 = 6x + 12
2 - 12 = 6x - 5x
- 10 = x
x = -10
Răspuns:
- [tex]\bf \red{x=-14~\in~\mathbb{Z}}[/tex]
Explicație pas cu pas:
[tex]\bf 2\cdot \big(x-1\big)+3x=6x+12[/tex]
[tex]\bf 2x-2+3x=6x+12[/tex]
[tex]\bf 5x-2=6x+12[/tex]
[tex]\bf 5x=6x+12+2[/tex]
[tex]\bf 5x=6x+14[/tex]
[tex]\bf 5x-6x=14[/tex]
[tex]\bf -x=14[/tex]
[tex]\bf \red{\underline{x=-14}~\in~\mathbb{Z}}[/tex]
==pav38==
Baftă multă !
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.