👤

Ajutorrr va rog mult


Ajutorrr Va Rog Mult class=

Răspuns :

Explicație pas cu pas:

dezvoltarea (³✓a² +1/a)^n =(a^2/3 + a^-1)^n

deci în formula a = a^2/3 și b = a^-1

T(k+1) = C(de n luate cate k) a^(n-k) • b^k

T(k+1) = C (a ^2/3)^(n-k) • (a^-1)^k

= C a ^2n-2k/3 • a^-k

= C a ^2n-2k/3 - k

T(13)= T(12+1) → k = 12

T(13) = C a^2n-2•12/3 -12

= C a^ 2n-24/3 -12

( puterea lui a trebuie sa fie 0 pentru ca

a^0 = 1 și astfel dispare a )

→ 2n-24/3 -12 = 0

2n-24/3 = 12 |•3

2n-24 = 36

2n = 36+24

2n = 60 |:2

n = 30 număr natural