Răspuns :
a+b = 39
a-b=15
adunăm cele două relații și obținem
2a = 54 rezulta a= 27 înlocuim pe a in prima sau a doua relație si obținem
27+b=39 rezulta b =12
Răspuns:
a=27
b=12
Explicație pas cu pas:
a+b=39 => a=39-b
a-b=15
39-b-b=15
39-2b=15
-2b=-24 (×-a)
2b=24
b=12
a=39-b => a=39-12=27
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.