Răspuns :
Bună! Pentru a rezolva calculele, vom urma ordinea de prioritate a operațiilor matematice. Hai să le luăm pe rând:
1. Pentru a calcula numărul a, vom înlocui valorile în expresie:
a = (-1)² + (-1)³ + (-2)³
a = 1 + (-1) + (-8)
a = 1 - 1 - 8
a = -8
2. Pentru a calcula numărul b, vom înlocui valorile în expresie:
b = -16 : (-4) - 24 : (-3) + 20
b = 4 + 8 + 20
b = 32
3. Pentru a calcula opusul numărului a, vom înmulți a cu -1:
opusul lui a = -1 * (-8)
opusul lui a = 8
4. Pentru a calcula expresia [-7 + (-3) * (-4)], vom urma ordinea de prioritate a operațiilor matematice:
[-7 + (-3) * (-4)] = [-7 + 12]
[-7 + (-3) * (-4)] = 5
5. Pentru a calcula expresia [5 - 6 : (+2)], vom urma ordinea de prioritate a operațiilor matematice:
[5 - 6 : (+2)] = [5 - 3]
[5 - 6 : (+2)] = 2
6. Pentru a calcula expresia [-11. b modulul numărului a + b], vom urma ordinea de prioritate a operațiilor matematice:
[-11. b modulul numărului a + b] = [-11 * |a| + b]
[-11. b modulul numărului a + b] = [-11 * |-8| + 32]
[-11. b modulul numărului a + b] = [-11 * 8 + 32]
[-11. b modulul numărului a + b] = [-88 + 32]
[-11. b modulul numărului a + b] = -56
Sper că aceste calc
1. Pentru a calcula numărul a, vom înlocui valorile în expresie:
a = (-1)² + (-1)³ + (-2)³
a = 1 + (-1) + (-8)
a = 1 - 1 - 8
a = -8
2. Pentru a calcula numărul b, vom înlocui valorile în expresie:
b = -16 : (-4) - 24 : (-3) + 20
b = 4 + 8 + 20
b = 32
3. Pentru a calcula opusul numărului a, vom înmulți a cu -1:
opusul lui a = -1 * (-8)
opusul lui a = 8
4. Pentru a calcula expresia [-7 + (-3) * (-4)], vom urma ordinea de prioritate a operațiilor matematice:
[-7 + (-3) * (-4)] = [-7 + 12]
[-7 + (-3) * (-4)] = 5
5. Pentru a calcula expresia [5 - 6 : (+2)], vom urma ordinea de prioritate a operațiilor matematice:
[5 - 6 : (+2)] = [5 - 3]
[5 - 6 : (+2)] = 2
6. Pentru a calcula expresia [-11. b modulul numărului a + b], vom urma ordinea de prioritate a operațiilor matematice:
[-11. b modulul numărului a + b] = [-11 * |a| + b]
[-11. b modulul numărului a + b] = [-11 * |-8| + 32]
[-11. b modulul numărului a + b] = [-11 * 8 + 32]
[-11. b modulul numărului a + b] = [-88 + 32]
[-11. b modulul numărului a + b] = -56
Sper că aceste calc
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.