Răspuns :
Explicație pas cu pas:
Pentru a rezolva expresia matematică, vom urma regulile de calcul în ordinea corectă. Începem cu parantezele interioare, apoi parantezele pătrate și în cele din urmă înmulțirile și înmulțirile repetate. Vom calcula pas cu pas:
6^4 = 1296
6^2 = 36
(6^2)2 = 36^2 = 1296
6^4 - (6^2)2 = 1296 - 1296 = 0
[6^4 - (6^2)2 + 12] = 0 + 12 = 12
6 + 6 × 12 = 6 + 72 = 78
6 × [6 + 6 × (6^4 - (6^2)2 + 12)] = 6 × 78 = 468
6 × [6 + 6 × (6^4 - (6^2)2 + 12)] + 3 × 6^2 = 468 + 3 × 36 = 468 + 108 = 576
6 × [6 + 6 × (6^4 - (6^2)2 + 12)] + 3 × 6^2 - 4 × 12 = 576 - 48 = 528
Deci, rezultatul expresiei matematice este 528.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.