Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
2,(3) = 21/9 = 7/3
x -7/3 = -+5/6
x -7/3 = -5/6
x = 7/3-5/6 = 14/6-5/6 = 9/6= 3/2
x -7/3 = 5/6, x = 7/3 +5/6 =
14/6 +5/6 = 19/6
Răspuns:
x₁ = 19/6 ; x₂ = 3/2
Explicație pas cu pas:
I x - 2,(3) I = 5/6 <=>
I x - (23-2)/9 I = 5/6 <=>
I x - 21/9 I = 5/6 <=>
I x - 7/3 I = 5/6 =>
⁶⁾x - ²⁾7/3 = 5/6 =>
6x - 14 = 5 => 6x = 19 => x₁ = 19/6
-x +7/3 = 5/6 => x = ²⁾7/3-5/6 = (14-5)/6 =>
x₂ = 9/6 = > x₂ = 3/2
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.