Răspuns :
[tex]\bigg(4\dfrac{1}{5}\bigg):\bigg(1\dfrac{5}{9}\bigg)-\bigg(1\dfrac{2}{5}\bigg)^2=\dfrac{\not21\ ^3}{5}\cdot\dfrac{9}{\not14\ _2}-\dfrac{49}{25}=\dfrac{^{5)}27}{\ \ 10}-\dfrac{^{2)}49}{\ \ 25}=\dfrac{37}{50}=0,74[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.