👤

Sursa 2 (-) învăţăm direct din izvoare istorice „După aceea, Vladimir (cneazul Rusiei, nota autorilor) a poruncit să se dea de ştire în întregul oraş (Kiev): « cei care mâine nu se vor afla pe malul apeitoti: bogaţi şi săraci, negustori ori oameni pricepuţi - vor fi duşmanii mei». Auzind aceste cuvinte, poporul a venit cu grăbire, bucurându-se şi zicând: «De n-ar fi ceva bun, cneazul nostru şi boierii nu l-ar împărtăşi». A doua zi, Vladimir s-a dus împreună cu preoții pe malurile Niprului, unde se adunase mulțime de oameni. Au coborât cu toții în apă, în vreme ce preoţii rosteau rugăciunile. După ce poporul a fost botezat, fiecare s-a retras la casa lui. lar Vladimir s-a bucurat că poporul său l-a cunoscut pe Dumnezeu." Creştinarea ruşilor, după Nestor, Cronica vremurilor de demult, sec. XII《citiți vă rog)1. Numeşte conducătorul care a avut iniţiativa creştinării rușilor; precizează funcţia acestuia. 2. Menţionează care a fost motivul creştinării majorității ruşilor, aşa cum reiese din text. 3. Exprimă o opinie cu privire la această modalitate de creştinare.《Vă rog să mă ajutați vă dau cinci stela și o inimă vă rog.❤️​La 1. și 2. și 3.

Răspuns :

Explicație:

1. Conducătorul care a avut inițiativa creștinării rușilor a fost Vladimir, cneazul Rusiei.

2. Motivul creștinării majorității rușilor, conform textului, a fost dorința lui Vladimir de a-și consolida puterea și de a uni poporul sub o singură credință religioasă.

3. Modalitatea de creștinare prezentată în text pare să fie una bazată pe autoritate și constrângere, ceea ce poate ridica întrebări despre autenticitatea și profunzimea convertirii spirituale a poporului rus în acele vremuri.