Răspuns :
a) 3 (-6-815+1):( +3-9-2+4)
= 3(-6 - 8 - 15 + 1) : (3 - 9 - 2 + 4)
= 3(-28) : (-4)
= -84 : -4
= 21
d) (+3 - 7 - 9 + 5) : (-6 - 2 + 5 + 1) : 2
= (-8) : (-2) : 2
= 4 : 2
= 2
e) (+8 - 2 - 5 - 9) : (-7 - 2 + 4 + 1)
= (2) : (-4)
= -0.5
f) 1 + (-6 + 8 - 5 - 1) : (-2 + 3 + 4 - 6)
= 1 + (-5) : (-1)
= 1 + 5
= 6
g) -3 + (-8 - 3 + 2 + 7) : (+9 - 6 - 8 + 4)
= -3 + (-2) : (-1)
= -3 + 2
= -1
h) (-5 - 4 + 3 + 6) : (-7 + 2 - 8 + 4)
= (0) : (-9)
= 0
i) 5 (-2 + 8 - 9 + 1) : (-5 - 4 + 7 + 1)
= 5 ( -2 + 8 - 9 + 1) : (-5 - 4 + 7 + 1)
= 5 (-2) : (-1)
= -10 : -1
= 10
j) 3 + (+3 - 8 - 2 + 4) : (-1 - 6 + 3 + 5)
= 3 + (-3) : (1)
= 3 - 3
= 0
b) -1 - (+3 - 9 - 4 + 8) : (5 + 4 - 2 + 4)
= -1 - (3 - 9 - 4 + 8) : (5 + 4 - 2 + 4)
= -1 - (-2) : (11)
= -1 - (-2/11)
= -1 + 2/11
= -11/11 + 2/11
= -9/11
c) 2 (817 - 6 - 5) : (3 + 9 - 1 - 4)
= 2(806) : (7)
= 1612 : 7
= 1612/7
d) (+3 - 7 - 9 + 5) : (-6 - 2 + 5 + 1) : 2
= (-8) : (-2) : 2
= 4 : 2
= 4/2
= 2
e) (+8 - 2 - 5 - 9) : (-7 - 2 + 4 + 1)
= (2) : (-4)
= -1/2
i) 5 (-2 + 8 - 9 + 1) : (-5 - 4 + 7 + 1)
= 5 ( -2 + 8 - 9 + 1) : (-5 - 4 + 7 + 1)
= 5 (-2) : (-1)
= -10 : -1
= 10
= 3(-6 - 8 - 15 + 1) : (3 - 9 - 2 + 4)
= 3(-28) : (-4)
= -84 : -4
= 21
d) (+3 - 7 - 9 + 5) : (-6 - 2 + 5 + 1) : 2
= (-8) : (-2) : 2
= 4 : 2
= 2
e) (+8 - 2 - 5 - 9) : (-7 - 2 + 4 + 1)
= (2) : (-4)
= -0.5
f) 1 + (-6 + 8 - 5 - 1) : (-2 + 3 + 4 - 6)
= 1 + (-5) : (-1)
= 1 + 5
= 6
g) -3 + (-8 - 3 + 2 + 7) : (+9 - 6 - 8 + 4)
= -3 + (-2) : (-1)
= -3 + 2
= -1
h) (-5 - 4 + 3 + 6) : (-7 + 2 - 8 + 4)
= (0) : (-9)
= 0
i) 5 (-2 + 8 - 9 + 1) : (-5 - 4 + 7 + 1)
= 5 ( -2 + 8 - 9 + 1) : (-5 - 4 + 7 + 1)
= 5 (-2) : (-1)
= -10 : -1
= 10
j) 3 + (+3 - 8 - 2 + 4) : (-1 - 6 + 3 + 5)
= 3 + (-3) : (1)
= 3 - 3
= 0
b) -1 - (+3 - 9 - 4 + 8) : (5 + 4 - 2 + 4)
= -1 - (3 - 9 - 4 + 8) : (5 + 4 - 2 + 4)
= -1 - (-2) : (11)
= -1 - (-2/11)
= -1 + 2/11
= -11/11 + 2/11
= -9/11
c) 2 (817 - 6 - 5) : (3 + 9 - 1 - 4)
= 2(806) : (7)
= 1612 : 7
= 1612/7
d) (+3 - 7 - 9 + 5) : (-6 - 2 + 5 + 1) : 2
= (-8) : (-2) : 2
= 4 : 2
= 4/2
= 2
e) (+8 - 2 - 5 - 9) : (-7 - 2 + 4 + 1)
= (2) : (-4)
= -1/2
i) 5 (-2 + 8 - 9 + 1) : (-5 - 4 + 7 + 1)
= 5 ( -2 + 8 - 9 + 1) : (-5 - 4 + 7 + 1)
= 5 (-2) : (-1)
= -10 : -1
= 10
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.