Răspuns :
Răspuns:
a) ((-3). [(-3)2-5]-(6-10)): (-2)-10-(-2)4|=
(-3x [9-5]-(-4)): (-2)-10+8=
[-3x4+4]: (-2) - 2 =
(-12+4): (-2)- 2 =
-8: (-2)-2 =
4-2-2
b) [1-(-3).5+ (-2).3]:2=
(1+15-6): 2 =
(16-6): 2 =
10:2=5
c) [-2. (5-7)+1-22 + (-2) - (-2)]: (-3) =
[-2x(-2)+1-4-81+2]: (-3) =
(4+1-12+2): (-3) =
(4+12+2): (-3) =
(16+2): (-3) =
-18:3-6
d) [-3+5 (-2)-(-28): (-2)2-(6-12)]-(-1)=
[-3-10-28:2×2-(-6)] + 1 =
(-13-14x2+6) +1 =
(-13-28+6) + 1 =
(-41+6) +1 =
-35+1-34
e) (-[(-4)2+(-24): (-2)2](-1) +3): (-5+10) =
(-[16+12×2] x(-1) +3): 5 =
[-(16+24)x(-1) +3] : 5 =
(40x1+3): 5=
43:5=
f) -12:3-(-2) 3 (4-5)+10: (7-9) =
-4+ 6x (-1) + 10 : (-2) =
-4-6-5-
-15
g) -[-(7-15): (-22)+(-3+5)-2-(-5)]=
-[-(-8):(-22) + 2-2+5] =
-[-8/22 + 5] =
4/11-5=
(4-55)/11 =
-51/11
Explicație pas cu pas:
Sper că este corect❤️
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.