Răspuns :
Răspuns:
5^n+3*5^(n+2)-2*n^(n+1)=
5^n+3*(5^n*)*5^2-2*(5^n)*5=
5^n+75*5^n-10*5^n
=5^n*(1+75-10)=66*5^n
11*6*5^n=M11
este divizibil cu 11
[tex]\it a=5^{n}+3\cdot5^{n+2}-2\cdot5^{n+1}=5^n(1+3\cdot5^2-2\cdot5)=5^n\cdot(1+75-10)=\\ \\ =5^n\cdot66=66\cdot5^n\11\cdot6\cdot5^n\ \in M_{11} \Rightarrow a\ \vdots\ 11[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.