👤

Rezolvați prin metoda substituției

Rezolvați Prin Metoda Substituției class=

Răspuns :

Răspuns:

[tex]\boldsymbol{ \red{ S = \{(4;-1)\} }}[/tex]

Explicație pas cu pas:

Prin metoda substituției

[tex]3x = 11 - y \implies x = \dfrac{11 - y}{3}[/tex]

Substituim în a doua ecuație:

[tex]2 \cdot \dfrac{11 - y}{3} - 5y = 13[/tex]

[tex]2 (11 - y) - 15y = 39[/tex]

22 - 2y - 15y = 39 ⇒ - 17y = 39 - 22

- 17y = 17 ⇒ y = -1

Revenim la substituție:

[tex]x = \dfrac{11 - (-1)}{3} = \dfrac{11 +1 }{3} = 4[/tex]

[tex]S = \{(4;-1)\}[/tex]