Răspuns :
Explicație pas cu pas:
a) \(-6/+(-13+10)+(-8) +1-2+5 = -6/ + (-3) + (-8) + 1 - 2 + 5 = -6/ -3 - 8 + 1 - 2 + 5 = -6 - 3 - 8 + 1 - 2 + 5 = -14\)
c) \(-15:13+ (-6)+(-15+8) = -15/13 + (-6) + (-7) = -\frac{15}{13} - 6 - 7 = -\frac{15}{13} - 13 = -\frac{15}{13} - \frac{169}{13} = -\frac{15 + 169}{13} = -\frac{184}{13}\)
e) \((-6)+(-3)+1-12+201 = -6 - 3 + 1 - 12 + 201 = 181\)
g) \(-10+(-3)|+1-31. (-4+6)+(-13) = -10 + (-3) + 1 - 31 + (2) + (-13) = -43\)
i) \([(-8)+(-3)+(-1)]+1-41+(-8) = [-12] + 1 - 41 - 8 = -60\)
b) \(|-7+31-(-12+14)+(-10)| = |24 - 2 - 10| = |12| = 12\)
d) \((-4)+15:1-31+ (-8)-(-24+6)= -4 + 15 - 31 - 8 + 18 = -10\)
f) \((-10)+(-8)+(-3)|+(-4+9)= -21\)
h) \(-41+1-6-31-2-1-3+5 = -79\)
j) \(-3+21-14+(-6)| +1-8]+(-25) = -34\)
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.