Răspuns :
Explicație pas cu pas:
a:b=5 rest 3
a+b=75
aflăm pe a din prima relație
a=5×b+3
înlocuim pe a din a doua relație
a+b=75
5b+3+b=75
6×b+3=75
6×b=75-3=72
6xb=72
b=72:6=12
b=12
a+b=75
a+12=75
a=75-12
a=63
63+12=75
sper să înțelegi succes!
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.