👤

(-9)•(-3)²:(-3)⁴.
4³:(-2)⁵•8⁶.
-125:(-5)³•(-5)²•625​


Răspuns :

Răspuns:

Pentru a rezolva aceste expresii, să le luăm pe rând:

1. (-9) • (-3)² : (-3)⁴

(-9) • (-3)² = (-9) • 9 = -81

(-3)⁴ = 81

(-81) : 81 = -1

2. 4³ : (-2)⁵ • 8⁶

4³ = 64

(-2)⁵ = -32

64 : -32 • 8⁶ = -2 • 8⁶(262.144) = -524.288

3. -125 : (-5)³ • (-5)² • 625

(-5)³ = -125

(-5)² = 25

-125 : (-125) • 25 • 625 = 1/125 • 25 • 625 = 5 • 625 = 3.125

Deci, rezultatele sunt:

1. -1

2. -524.288

3. 3.125

Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.


Wix Learning: Alte intrebari