Răspuns :
Explicație pas cu pas:
Fie x numărul de boabe mâncate de prima rață și y numărul de boabe mâncate de a doua rață.
Avem următoarele ecuații bazate pe informațiile date:
1. x = 4 (prima rață mănâncă 4 boabe)
2. y = 5 (a doua rață mănâncă 5 boabe)
3. x + y = 72 (împreună au mâncat 72 de boabe)
Substituind valorile din ecuațiile 1 și 2 în ecuația 3, obținem:
4 + 5 = 72
x + y = 72
4 + 5 + y = 72
9 + y = 72
y = 72 - 9
y = 63
Deci, a doua rață a mâncat 63 de boabe. Dacă prima rață a mâncat 4 boabe, atunci suma boabelor mâncate de ambele rațe este:
4 + 63 = 67
Verificare: 67 boabe sunt cu 5 mai puține decât cele 72 de boabe menționate în problemă. Astfel, putem constata că a doua rață a mâncat 5 boabe, iar prima rață a mâncat 4 boabe, ceea ce este în conformitate cu datele inițiale ale problemei.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.