Răspuns :
Răspuns:
a)
9(x-2) = 36
x - 2 = 36 : 9
x - 2 = 4
x = 4 + 2
x = 6
b)
5(x + 3) = 2(5x - 5)
5x + 15 = 10x - 10
5x - 10x = -10 - 15
-5x = -25
x = - 25 : (-5)
x = 5
c.)
2(4x + 1) = 2(5x - 7)
8x + 2 = 10x - 14
8x - 10x = -14 - 2
-2x = -16
x = -16 : (-2)
x = 8
d)
2(-x + 5) = -8(3x + 2) + 4
-2x + 10 = -24x - 16 + 4
-2x + 10 = -24x - 12
-2x + 24x = -12 - 10
22x = - 22
x = - 22 : 22
x = - 1
e)
-4 - {6 - [-3 + (-3) + (-5 - x) - 7] - 9} = 1
-4-[6-[-13 -5 - x] - 9} = 1
[6-[-13 -5 - x] - 9} = - 4 - 1
6 - [-13 -5 - x] - 9 = - 5
6 - [-18 - x] = -5 + 9
6 - (-18 - x) = 4
- 18 - x = 6 - 4
-18 - x = 2
x = -18 - 2
x = - 20
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.