👤

SUBIECTUL al II-lea Prezintă, în minimum 50 de cuvinte perspectivă narativă din fragmentul următor.
Când privesc mult timp un punct fix pe perete mi se întâmplă câteodată să mai ştiu nici cine sunt, nici unde mă aflu. Simt atunci lipsa identității mele de departe ca şi cum aş fi devenit, o clipă, o persoană cu totul străină. Acest personagiu abstract şi persoana mea reală îmi dispută con alachorn gerea cu forțe egale. In clipa următoare identitatea mea se regăseşte, ca în acele vederi stereoscopice unde cele două imagini se separă uneori din eroare şi numai când operatorul le pune la suprapunându-le, dau deodată iluzia reliefului. Odaia îmi apare atunci de o prospețime ce n-a ut-o mai înainte. Ea revine la consistenţa ei anterioară iar obiectele din ea se depun la locurile lor, aşa cum într o sticlă cu apă un bulgăr de pământ sfărâmat, se aşează în straturi de elemente diferite, bine definite şi de culori variate. Elementele odǎii se stratifică în propriul lor contur şi în coloritul vechii amintiri ce o am despre cle. Senzația de depărtare şi singurătate în momentele când persoana mea cotidiană s-a dizolvat în inconsistenţă, e diferită de orice alte senzaţii. Când durează mai mult, ea devine o frică, o spaimă de a nu mă putea regăsi niciodată, în depărtare, persistă din mine o silueta nesigură, înconjurată de o mare luminozitate aşa cum apar unele obiecte în ceaţă.
Max Blecher, Întâmplări în irealitatea imediată​


Răspuns :

Răspuns:

Fragmentul oferă o perspectivă narativă profund introspectivă asupra experienței personajului. Atunci când privește fix un punct pe perete, el intră într-un stadiu de contemplare profundă, pierzându-și temporar identitatea și locul în lume. Lupta dintre identitatea sa abstractă și cea reală creează un conflict intern intens. În momentele de confuzie, percepția sa asupra mediului înconjurător se schimbă, iar obiectele din jur par să se reașeze într-o ordine nouă. Sentimentul de distanțare și teama de a nu-și regăsi niciodată sinele autentic sunt accentuate, sugerând o luptă interioară profundă și uneori înfricoșătoare. Această perspectivă narativă oferă o introspecție intensă în psihicul personajului și în frământările sale interioare.

Răspuns:

Fragmentul narativ oferă o perspectivă introspectivă asupra stărilor de confuzie și dezorientare ale personajului atunci când privește un punct fix pe perete pentru o perioadă îndelungată. Priveghiul prelungit duce la separarea identității sale, simțindu-se ca și cum ar fi devenit complet străin de sine. Lupta dintre identitatea sa reală și personajul abstract se dovedește a fi una intensă, iar revenirea la sine aduce prospețime și claritate asupra lucrurilor din jur. Totodată, senzația de depărtare și singurătate se transformă într-o frică profundă de a nu se regăsi niciodată.