Răspuns :
a+b=2(a-b) => a+b=2a-2b => 2b+b=2a-a => 3b=a.
Cum nr sunt impare consecutive si 3b=a => a>b => a=2k+3, b=2k+1 =>
=> 3(2k+1)=2k+3 => 6k+3=2k+3 => 4k=0 <=> k=0 =>
=> a=3, b=1.
Răspuns:
[tex]\boldsymbol{ \red{1 \ si \ 3}}[/tex]
Explicație pas cu pas:
Notăm numerele cu a și b, unde a < b
a + b = 2 × (b - a)
b = a + 2
a = ?, b = ?
Rezolvare:
Înlocuim
a + a + 2 = 2 × (a + 2 - a)
2a + 2 = 2 × 2
2a + 2 = 4
2a = 4 - 2
2a = 2
a = 2 : 2
⇒ a = 1
b = 1 + 2
⇒ b = 3
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.