Răspuns :
Răspuns:
[tex]\bf \boxed{\red{ ~\bf \dfrac{27}{8}}~}[/tex]
Explicație pas cu pas:
[tex]\bf \bigg(3-\dfrac{1}{3}\bigg) \cdot \bigg(\dfrac{9}{8}\bigg)^2= \bigg(\dfrac{^{3)}3~}{1}-\dfrac{1}{3}\bigg) \cdot \dfrac{9^2}{8^2}=[/tex]
[tex]\bf \bigg(\dfrac{9}{3}-\dfrac{1}{3}\bigg) \cdot \dfrac{81}{64}= \dfrac{9-1}{3} \cdot \dfrac{81}{64}=\dfrac{8}{3} \cdot \dfrac{81}{64}=[/tex]
[tex]\bf \dfrac{\not 8}{3} \cdot \dfrac{81}{\not64}=\dfrac{1}{\not3} \cdot \dfrac{\not81}{8}=[/tex]
[tex]\bf \dfrac{1}{1} \cdot \dfrac{27}{8}=\boxed{\red{ ~\bf \dfrac{27}{8}}~}[/tex]
==pav38==
Baftă multă !
[tex]\bf =\dfrac{\not8}{\not3}\cdot\dfrac{\not81\ ^{27}}{\not64\ _8}=\dfrac{27}{8}=3\dfrac{3}{8}[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.