Răspuns :
Răspuns:
√18 + √72 - √164 poate fi simplificat astfel:
√18 = √(9 * 2) = √9 * √2 = 3√2
√72 = √(36 * 2) = √36 * √2 = 6√2
√164 = √(4 * 41) = √4 * √41 = 2√41
Astfel, ecuația devine: 3√2 + 6√2 - 2√41
Și combinând termenii similari:
(3 + 6)√2 - 2√41 = 9√2 - 2√41
Nu stiu de ce iti cere sa fie 0 ca mie mi-a dat asa :')
Explicație pas cu pas:
radical din 18 este 3 radical din 2 si radical din 72 este 6 radical din 2 si radical din 164 este 2 radical din 41
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.