Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a) intersectia cu Ox ⇒y=0 ⇒x²+3x+2=0 ⇒x1=-1 si x2=-2
A1(-1,0) si A2(-2,0)
intersectia cu Oy ⇒y=0 ⇒f(0)=2
B(0,2)
b) f:R-R,f(x) = 2x²-x-1
intersectia cu Ox ⇒2x-x-1=0 ⇒
x1,2=(1±√1+8)/4=(1±3)/4= ⇒x1=1 si x2=-1/2
A1(1,0) si A2(-1/2,0)
intersectia cu Oy x=0 ⇒B(0,-1)
c) f: R-R ,f(x) = x²+2x
x²-2x=0 ⇒x1=0 si x2=2
A1(0,0) s A2(2,0)
x=0 ⇒B (0,0)
d)f: (R-R) ,f(x)= x²-x
x²-x=0 ⇒x1=0 si x2=1
A(0,0) si A2(1,0)
x=0 ⇒B(0,0)
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.