👤

. 4 Incercuieşte enunțurile care constituie argumente că împăratul era foarte trist. Motivează alegerea făcută. „Se așeză temeinic în scaunul lui împărătesc și puse toate treburile la cale şi în bună rânduială." ,,Când intrai, te lua cu frig la măduva oaselor, de atâta tăcere." "În ziua aceea, sta împăratul, ca de obicei, mut și posomorât, bătut de gânduri negre." „Împăratul a ieșit din nepăsarea-i. Ascultă cu băgare de seamă." Tot alaiul împărătesc înconjura pe stăpânul cu inimă cernită." „Ochii împăratului lucesc.“!!!! TE ROG URGENT !!!!!​

Răspuns :

Răspuns:

Argumentele care susțin că împăratul era foarte trist sunt:

1. "În ziua aceea, sta împăratul, ca de obicei, mut și posomorât, bătut de gânduri negre." - Acest enunț descrie starea tristă a împăratului, subliniind că este posomorât și preocupat de gânduri întunecate.

2. "Când intrai, te lua cu frig la măduva oaselor, de atâta tăcere." - Descrierea unei atmosfere înghețate și a tăcerii excesive indică o stare de spirit mohorâtă sau tristă.

3. "Tot alaiul împărătesc înconjura pe stăpânul cu inimă cernită." - Folosirea expresiei "cu inimă cernită" sugerează că însoțitorii împăratului se simt împreună cu el într-o atmosferă de tristețe sau pesimism

Răspuns:

Argumentele care indică că împăratul era foarte trist sunt:

"Când intrai, te lua cu frig la măduva oaselor, de atâta tăcere." - Această descriere sugerează că atmosfera era încărcată de o tăcere apăsătoare și rece, semnificând starea interioară a împăratului, care pare să fie trist și introvertit.

"În ziua aceea, sta împăratul, ca de obicei, mut și posomorât, bătut de gânduri negre." - Descrierea împăratului ca fiind posomorât și bătut de gânduri negre sugerează că acesta era într-o stare de tristețe profundă și preocupare.

"Tot alaiul împărătesc înconjura pe stăpânul cu inimă cernită." - Folosirea expresiei "cu inimă cernită" indică că toți cei din jurul împăratului erau afectați de starea sa, subliniind tristețea generală din jurul lui.