👤

7. Lucrati in grup. Formaţi gr tele, apoi rezolvați cerinţele.
Oamenii au astăzi păreri diferite cu privire la mai multe probleme, iar acest lucru se noştri cred că este bine să respectăm natura şi să o modificăm cât mai puțin. Alții cred reflectă în faptul că adoptă norme morale diferite. De exemplu, unii dintre semenii interesul speciei umane. Iar altii cred că putem interveni în natură şi utiliza fenomenele că putem interveni in mersul naturii, în condițiile în care naturale în folosul oamenilor, dar că trebuie să o facem cu grijă.
acţiunea noastră este în cu altele şi înţelegere trebuie completată cu altele, care să adauge că acestea trebuie să se bazeze, noi. De exemplu, norma care spune că relaţiile dintre oameni trebuie bazate pe prietenie
Unele norme morale vechi nu au fost abandonate, dar ele trebuie completate de asemenea, pe respect, egalitate in drepturi şi libertate de expresie.
Putem schimba sau renunţa, la un moment dat, la normele morale pe care le urmăm?
• Considerăm o normă morală în mod sigur corectă dacă ne-a fost prezentată de o sursă •
Cum trebuie să procedăm atunci când întâlnim la alte persoane comportamente morale pe care le considerăm greşite? pe care o considerăm de încredere? Discutaţi în clasă răspunsurile elevilor din fiecare grupǎ.​


Răspuns :

Oamenii au opinii variate asupra normelor morale, unii preferă să respecte natura și să minimalizeze intervenția, alții susțin modificările în beneficiul umanității. Normele morale evoluează odată cu societatea, iar unele vechi pot fi completate cu principii de respect, egalitate și libertate. Întrebarea dacă putem schimba sau renunța la norme morale depinde de perspectiva fiecăruia și de dinamica socială.

Atunci când întâlnim comportamente morale considerate greșite, abordarea ar trebui să fie bazată pe comunicare deschisă și înțelegere reciprocă. În situații cu norme contradictorii, dialogul constructiv poate contribui la găsirea unui teren comun și la dezvoltarea unor norme morale mai adaptate contextului actual.