👤

(3×9+9:h)+5×4:(12-4×2=6×6​

Răspuns :

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

Pentru a rezolva această expresie matematică, vom urma ordinea corectă a operațiilor, adică:

Împărțirea

Înmulțirea și înmulțirea cu paranteze

Adunarea și scăderea

Vom aplica aceste operații pas cu pas:

Calculăm expresia dintre parantezele rotunde:

3

×

9

+

9

+

5

×

4

÷

(

12

4

×

2

)

=

27

+

9

+

5

×

4

÷

(

12

8

)

=

27

+

9

+

5

×

4

÷

4

3×9+

h

9

+5×4÷(12−4×2)=27+

h

9

+5×4÷(12−8)=27+

h

9

+5×4÷4

Continuăm să rezolvăm împărțirea și înmulțirea:

=

27

+

9

+

20

÷

4

=

27

+

9

+

5

=27+

h

9

+20÷4=27+

h

9

+5

Adunăm termenii:

=

27

+

5

+

9

=

32

+

9

=27+5+

h

9

=32+

h

9

Deci, rezultatul expresiei este

32

+

9

32+

h

9

.