👤

812-4×[6×(61-3600:12:30)]:9​

Răspuns :

Răspuns:

Pentru a rezolva această expresie, urmărim ordinea operațiilor:

1. Calculăm întâi parantezele interioare: 3600:12:30 = 3600/(12*30) = 10

2. Continuăm cu scăderea din paranteza: 61 - 10 = 51

3. Apoi, înmulțim rezultatul cu 6: 6 * 51 = 306

4. În parantezele exterioare, calculăm produsul: 6 * 306 = 1836

5. Continuăm cu scăderea: 812 - 1836 = -1024

6. Înmulțim acest rezultat cu 4: -1024 * 4 = -4096

7. Împărțim rezultatul la 9: -4096 / 9 ≈ -455.11

Deci, rezultatul expresiei este aproximativ -455.11.