Pentru a găsi valorile reale ale lui \( a \) pentru care ecuațiile sunt echivalente, vom rezolva fiecare ecuație și vom verifica dacă soluțiile obținute satisfac și cealaltă ecuație.
a) Pentru prima ecuație:
\[ -4(3 - x) - 2 = 4 + 3(1 - x) \]
\[ -12 + 4x - 2 = 4 + 3 - 3x \]
\[ 4x - 14 = 7 - 3x \]
\[ 7x = 21 \]
\[ x = 3 \]
Înlocuim \( x = 3 \) în a doua ecuație:
\[ a - 3(a + 1) = 1 \]
\[ a - 3a - 3 = 1 \]
\[ -2a = 4 \]
\[ a = -2 \]
Deci, soluția pentru \( a \) este \( a = -2 \) când \( x = 3 \).
b) Pentru a doua ecuație:
\[ 2(3x - 4) - 4a = x(a + 1) \]
\[ 6x - 8 - 4a = ax + x \]