Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
47° : 2 + 3*12°10' = 46°60' : 2 + 36°30' = 23°30' + 36°30' = 59°60' = 60°
Răspuns:
[tex]\boldsymbol{ \red{60^{\circ}}}[/tex]
Explicație pas cu pas:
47° : 2 = 46° 60' : 2 = 23° 30'
3 · 12°10' = (3 · 12°) + (3 · 10') = 36° 30'
23° 30' + 36° 30' = (23° + 36°) + (30' + 30') = 59° + 60' = 59° + 1° = 60°
⇒ 47° : 2 + 3 · 12° 10' = 60°
unde:
47° : 2 = 23° 30'
4
----
=7
6
---
==1° = 60'
60'
-----
==
***
12° 10' ×
3
--------
36° 30'
***
23° 30' +
36° 30'
----------
59° 60' = 60°
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.