👤

Răspunde la următoarele exerciții folosind informații din textul de mai jos din paranteză:
Exercițiile sunt:
1.Numește Obiectivul turistic la care se referă textul.
2. Acest loc există sau nu în realitate justifică răspunsul cu exemple potrivite din text.
3. Indică sursa de unde a fost preluat textul Cu ce scop crezi că au fost publicate aceste informații?
4. Formulează într un enunț o observație despre limbajul textului menționând dacă acesta este unul obișnuit sau unul expresiv.

(Povestea calendarului este Obiectivul turistic datorită căruia stratul Porumbacu de Sus din județul Sibiu este cunoscut și vizitar de numere roșii turiști.Situat la poalele Vârfului Negoiu povestea calendarului este un parc tematic de distracții inaugurat între iulie 2021 în care sunt ilustrate tradiții și obiceiuri speciale lunilor anului.Această conține 12 căsuțe fiecare reprezintă câte o lună din calendar.La intrarea în fiecare căsuță există versuri ghicitori pe fond muzical.Căsuța de turtă dulce copie fidelă acelei din povești trimite la gerar denumirea populară a lunii ianuarie și este căsuța cu dulciuri aflată la intrarea în parc pe partea stângă.Puțin mai departe tot pe stânga este căsuța dragobetelui cu ferestrele în formă de inimi celebrând iubirea prin sărbătoarea românească dragobetele sărbătoarea fericirii lui făurel luna februarie urmează pe același direcție căsuța ciupercă dedicată firului albi și cel roșu adică lui Mărțișor Martin în apropiere căsuța stropitoare prier aprilie amintește de Paște într un amestec de tradiții în care alături de ouă roșii se regăsesc și iepurașul urmează pe traseul parcului căsuța floral mai cu o ușă strălucită de trunchiuri de copac și cu un acoperiș de lemn din care cresc flori colorate o alee magică de cireșe uriașe conduse de căsuța cireșar iunie de un roz de poveste ai cărei pereți sunt ornați cu ramuri de cireș reprezentând a șasea lună a anului căsuța cuptor se duce un gândul la cel mai caldă lună a anului iulie prin detalii semnificate pereții galbeni decorații cu floarea soarelui și ferestrele rotunde în jurul căruia este destinat simbolul soarelui baloți mari de paie simbol al seci roșu de schimb Calea Calea Casa floarea soarelui de gustar august ușa este largă deschis și de o parte și de alta a celei se află floarea soarelui acoperișul din frunze și pereți construit dintr un trunchi din copac aparțin căsuței lunii răpciune septembrie căsuța stejar situată pe partea dreaptă a parcului apare de stors strugurii și ulcelele sunt elemente din decorul viticulturii ochi îndeletnicire a românilor însă din cele mai vechi timpuri Brumărel octombrie amintește prin căsuța spiritelor atât de regim dar populară românești cu lupi cât și de o sărbătoare împreunată Halloween înainte în an și pe traseul parcului tot ce partea dreaptă este căsuța ghindă respectându l pe Brumar noiembrie căsuța a administrații parcului cea din urmă căsuța brad amintește de unde a decembrie aceasta se aseamănă cu un brad pentru că pereții au forma unui trunchi al acoperișilor de culoare verde este împodobit cu globuri având în vârf o stea imensă.)​


Răspuns :

Explicație:

1. Obiectivul turistic la care se referă textul este "Povestea calendarului".

2. Acest loc există în realitate. Este un parc tematic de distracții situat la porțile Vârfului Negoiu în Porumbacu de Sus, județul Sibiu.

3. Sursa de unde a fost preluat textul nu este specificată în conversație. Nu pot să-ți spun cu exactitate scopul publicării acestor informații fără mai multe detalii.

4. Observația despre limbajul textului este că acesta este unul obișnuit. Textul furnizează informații clare și concise despre Povestea calendarului și nu folosește un limbaj expresiv sau poetic.